woensdag 6 mei 2020

Bolderbergse mondmaskers

Beste inwoners van Bolderberg, de afgelopen dagen hebben de dorpsraad, Bolderbergse handelaarsvereniging BHV, Ferm en de gezinsbond de koppen digitaal en telefonisch bij elkaar gestoken om te proberen gezamelijk voor mondmaskers te zorgen, meer nog een soort van gepersonaliseerd masker. Wil zeggen voorzien van ons mooi logo en steunend onze erg getroffen handelaars en horeca in Bolderberg.

Het basisidee was drukken op stof, een naaiteam van Ferm en/of de gezinsbond zouden het afnaaien en van elastieken voorzien. Doch de naaiende dames en heren zijn al voor andere doeleinden elke dag bezig en deze formule leek moeilijk te organiseren voor 500 stuks. Inmiddels bij een firma uitgekomen die voor een goede prijs dit voorbeeld kant en klaar maakt, dubbele filterlaag, coronavrij inpakt en levert. Vermelding dat BHV de factuur voor zijn rekening neemt. Fel bedankt BHV.

Het zijn herbruikbare mondmaskers wasbaar op 90°, met 1 filterende laag viscose met OEKO-tex certificaat, 1 filterende laag polyester met OEKO-tex certificaat, comfortabel voorzien van lintjes.

Waarschijnlijk zal de verspreiding gebeuren via de 2 supermarkten Spar en Delhaize en naargelang wanneer ze geleverd worden via de horeca en andere winkels. Hiervoor vragen we symbolisch € 1 die BHV wil gebruiken om noodlijdende handelaars te helpen.

Wanneer de mondmaskers aangeleverd worden, daar hebben we nog geen bevestiging voor. We proberen ze eind mei/begin juni hier te hebben. We houden jullie op de hoogte...
Met dank aan Ludo Steemans Voorzitter Ludo Steemans de redactie bolderberg.be