vrijdag 29 mei 2020

Bib, spelotheek en CVO De Verdieping zijn er klaar voor!


Liefhebbers van een goed boek kunnen opgelucht ademhalen, want na het verlengde Pinksterweekend gaat onze bibliotheek terug open voor publiek.  Een bezoek aan onze bib zal, net zoals onze andere gemeentelijke locaties, een aantal spelregels hebben. 

Om alles in een veilige en rustige sfeer te laten verlopen, krijgen max. 37 bezoekers toegang.  Elke bezoeker neemt, net zoals in de supermarkt, een mandje om de gekozen boeken of CD’s in te leggen.  Zijn ze op? Dan heeft de bib haar maximum bezoekers bereikt.  Het is dan even wachten tot er weer gedesinfecteerde mandjes beschikbaar zijn. En dat wachten valt best wel mee, want een bezoekje mag maximum een half uur duren.  Uiteraard gelden de regels van social distancing en het dragen van een mondmasker ook in onze bibliotheek. Meer info over een bibliotheekbezoek vind je op bibliotheek.heusden-zolder.be.

Ook de collega’s van spelotheek Patapoef staan terug paraat.  Je maakt wel best op voorhand even een afspraak via 011 57 15 89.  Onze medewerkers helpen iedereen met veel plezier verder en geven je advies over samenspelen.

CVO De verdieping start begin juni met een generale repetitie voor de start van het nieuwe schooljaar.  Opleidingen voor onder andere podiumtechnici, schilders of elektriciens starten terug met kleine groepen.  De betrokken studenten worden hiervan persoonlijk op de hoogte gebracht. Momenteel zoeken ze een manier om de inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Onze loketten in het gemeentehuis blijven zoals steeds werken op afspraak.  Maar vanaf 2 juni kunnen inwoners niet alleen telefonisch, maar ook online een afspraak boeken.  Een bezoek aan het gemeentehuis doe je bovendien altijd met een mondmasker.  Vergeet dus zeker je mondmasker niet!