vrijdag 3 april 2020

Sint-Quirinuskerk Viversel open in deze CORONA-tijden

Om iedereen de kans te geven om in deze CORONA-tijden even te verpozen in de stilte van ons kerkje, heeft de Kerkraad van Viversel beslist om de kerk op bepaalde tijdstippen open te stellen. Nu er geen samenkomsten meer mogen georganiseerd worden, kan de rust, het mystieke en de bewustwording van de aanwezigheid van God zeker heilzaam werken. Een gebed voor de vele zieken en overledenen, voor de mensen die op gelijk welke manier hulp bieden, maar ook voor onszelf, kan deugd doen.

Het weekend van Palmzondag is hiervoor een ideaal startmoment. Het is immers de start van de Goede Week, waarbij we ons nog meer dan tijdens de Veertigdagentijd, voorbereiden op Pasen.

Daarom zal de kerk geopend worden elke zaterdag van 14.00 uur tot 16.00 uur en elke zondag van 10.00 uur tot 12.00 uur. We zullen deze openingsuren aanhouden zolang de Corona-crisis duurt en we terug groen licht krijgen om bijvoorbeeld eucharistievieringen of gebedsdiensten te organiseren.

Uitzonderlijk zal op Goede Vrijdag (10 april 2020) de kerk ook worden opengesteld tussen 14.00 uur en 16.00 uur. Normaal zouden de poorten van de Sacramentskapel geopend worden voor de kruisweg, maar wegens de werken aan het circuit, is de Sacramentskapel moeilijk te bereiken. Met veel dank aan Stephan Hulsmans