maandag 20 april 2020

Sint Franciscuscollege update van maandag 20 april

- De opvang van aanwezige leerlingen wordt verzorgd door de leerkrachten LO zodat de andere leerkrachten zich volop kunnen wijden aan preteaching van nieuwe leerstof. Twee leerlingen zijn er vandaag aanwezig op school.

- Wij stellen nog steeds laptops ter beschikking van leerlingen die er thuis geen hebben. Door ons laptopproject, waarbij alle leerlingen van het eerste en vierde jaar hun eigen laptop hebben en de omschakeling van vaste naar mobiele IT-infrastructuur kunnen we er als school voor zorgen dat al onze leerlingen in deze onlinetijden thuis over een laptop beschikken. Wij leenden er ondertussen al een honderdtal uit. 


- Reminder inschrijvingen 1ste jaar: inschrijven kan digitaal vanaf zondag 10 mei om 10 uur tot en met woensdag 20 mei om 16 uur. Dit kan via een inschrijflink op onze website www.sfc.be. Hier stellen we ook de werking van onze school voor aan de hand van o.a. een virtuele rondleiding. Iedereen die zich in deze periode inschrijft garanderen wij een plaatsje in ons college. Dit geldt ook voor broers/zussen van huidige leerlingen en kinderen van personeelsleden


- Artsen, verpleegkundigen en stagiaires van het Sint-Franciscusziekenhuis maken nog altijd gebruik van vijftien vrije kamers en de sanitaire ruimtes op ons internaat om een paar uur uit te rusten of te overnachten. 


- Wij bereiden ons logistiek voor om onze leerlingen en personeelsleden op een zo veilige en verantwoorde manier te ontvangen als de scholen - al dan niet gefaseerd – op een bepaald moment terug open zouden gaan.
Met veel dank aan Gert Koninckx voor SFC.