donderdag 16 april 2020

PVDA Heusden-Zolder geeft mondmaskers aan Sint Vincentius


Om de vrijwilligers van St. Vincentius te ondersteunen bij hun maandelijkse voedselbedeling aan kansarme gezinnen, brengen leden van PVDA Heusden – Zolder op donderdagochtend 16 april om 8.45 u maar liefst 125 zelfgemaakte stoffen mondmaskertjes met filtertje naar het startmoment van de voedselbedeling.
“We voorzien een apart verpakt maskertje voor elk van de 25 vrijwilligers van St. Vincentius en vijftig pakjes van twee mondmaskertjes (met gebruiksaanwijzing) om te verdelen onder de kansarme gezinnen”, vertelt Loesja Klimczak, voorzitter van PVDA Heusden-zolder.
“Deze periode is voor iedereen moeilijk, maar zeker voor kinderen uit kwetsbare gezinnen die thuis vaak niet de plaats en het materiaal hebben om zich wekenlang bezig te houden. Om de quarantaine-tijd van kinderen in kansarme gezinnen wat op te vrolijken, voorzien we ook vijftig pakketjes vol met leuke tekeningen, spelletjes en kleurpotloden”, aldus Loesja Klimczak.   
“Het is nu des te belangrijker dat we samen voor elkaar zorgen. Solidariteit, zeker met kwetsbare mensen en iedereen die zich ervoor inzet, is heel belangrijk in deze crisistijd.”
Zo maakten de leden van PVDA Heusden-Zolder de afgelopen weken al 350 stoffen mondmaskertjes. Deze vonden hun weg naar woonzorgcentra, thuisverpleging en voorzieningen voor mensen met een beperking. “Zo proberen we samen met vele anderen antwoord te bieden aan de noodkreten van de zorgverleners in deze overbelaste sectoren. Zij blijven in moeilijke omstandigheden bergen verzetten zonder het nodige beschermingsmateriaal”, besluit Klimczak.
 Contactpersoon: Loesja Klimczak, voorzitter PVDA Heusden-Zolder.