dinsdag 14 april 2020

Persbericht PZ H|Z => Corona overtredingen


Afgelopen weekend heeft onze politie verschillende meldingen binnen gekregen van overtredingen op de bestaande coronamaatregelen.  Wij hebben ook het hele weekend toezicht gehouden op de naleving en hebben over het hele weekend 31 pv’s opgesteld voor inbreuken.
Er zijn ook tal van wagens en mensen gecontroleerd maar deze hadden een geldige reden om hun verplaatsing te maken op het moment van de controle. 

Vrijdag werd ook een 16 jarige jongeman uit HZ betrapt met een crossmotor, zonder nummerplaat, zonder verzekering en zonder het nodige rijbewijs.  Hij zei dat hij in het bos met de motor ging rijden, maar toch kon de motoragent hem op het Marktplein aantreffen, op de openbare weg.  De crossmotor is in beslag genomen en de nodige pv’s zijn opgesteld.

Er werden een aantal jongeren betrapt aan jeugdhuis De Bascule die allemaal de vlucht namen bij het opmerken van de ploeg.  Twee achtergelaten bromfietsen werden door onze mensen meegenomen en zo konden de eigenaren ge├»dentificeerd worden en kon het nodige pv opgesteld worden.

Voorts zijn er tevens nog controles geweest van personen en voertuigen, met een aantal pv’s van overtredingen,  aan Helzold, Kanaalweg, parking St Baaf, de Finse piste, de Koolmijnlaan en de G. Gezellelaan.