donderdag 9 april 2020

Persbeericht PZ H|Z => bromfiets in beslag genomen


Gisteren hebben onze agenten tijdens hun patrouille met corona toezichten een bromfietser opgemerkt aan hoge snelheid. Ze merkten hem op in de Bavostraat alwaar onze ploeg een onderzoek voerde naar de werken op Everselkiezel. De bromfietser keerde zich en vluchtte weg van onze motards. Zij hebben hem nagereden door Eversel bos naar de Kanaalweg tot in de Horionweg. Daar kon hij geen kant meer op.

De bromfiets klasse B werd op de rollen gezet en haalde een snelheid van 90 km/u terwijl hij maar 45 mag. De bestuurder kon ook geen inschrijving of verzekeringsbewijs voorleggen. Hij had ook geen rijbewijs omdat hij proeven opgelegd had gekregen door een rechter voor eerdere begane inbreuken. Bij een speekseltest bleek ook dat hij onder invloed was van amfetamines. Zijn verplaatsing was ook een niet essentiƫle verplaatsing ikv de corona-maatregelen.

De bromfiets zal nu 30 dagen bij de politie blijven, waarna de bestuurder de mogelijkheid krijgt om hem technisch terug in orde te brengen en te verzekeren. De nodige pv’s werden opgesteld en hij zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

Wat later kon een jonge bestuurder met een voorlopig rijbewijs worden aangetroffen met een passagier aan boord. De passagier had geen rijbewijs. Het betrof ook een niet essentiƫle verplaatsing waarvoor een boete is opgemaakt.

Bij het opmaken van de boete merkten de agenten dat de bestuurder de naam van zijn oudere broer wilde opgeven in plaats van zijn eigen naam. Hiervoor is ook pv opgesteld.