woensdag 15 april 2020

Nationale veiligheidsraad kwam samen coronamaatregelen verlengd tot 3 mei

De nationale veiligheidsraad kwam deze namiddag weer samen en besproken vele zaken  over het corona maatregeling.
Opvallende is dat  alles tot en met zondag 03 mei zal blijven doorgaan zoals het nu is.

Dan zal er nog bekeken worden de volgende dagen of de scholen terug kunnen herstart worden, eerst de kinderopvang, kleuters en daarna misschien lager onderwijs en ga zo maar verder.
Minister Weyts (N-va Vlaams minister bevoegd voor de scholen) heeft ondertussen ook al laten weten dat hij de volgende dagen een dag zal prikken wanneer dus de scholen terug actief kunnen startten.

Doe Het zelf en Tuincentra's mogen terug openen onder dezelfde voorwaarden als de voedingswinkels.

Voor de woon zorgcentra en de instellingen voor mensen met een handicap mag bezoek ontvangen worden. Slechts 1 persoon als hij/zij zich op voorhand heeft aangekondigd bij de instelling. Toch deze persoon mag de laatste 2 weken geen symptomen van corona aangetoond hebben.

Wat ook vast staat is dat de grote festivals zeker niet kunnen plaatsvinden voor 31 augustus, dit geld ook voor massa evenementen.

En na 03 mei zal de nationaal veiligheidsraad vanaf volgende week gaan samen gaan zitten om te bekijken hoe en wat kan gedaan worden na 03 mei.
Zeker zal er gevraagd worden om maskers te gaan dragen en vooral op die plaatsen waar zeker geen 1,5 meter afstand kan aangehouden worden. Het masker is zeker geen absoluut beschermingsmiddel maar zal wel bijdragen voor een betere  beveiliging op die plaatsen waar toch een drukte heerst. Maar zal vooral de andere hygiënemaatregelen niet vervangen.