maandag 6 april 2020

Morgen gaat containerpark open met online barometer meet drukte recyclagepark

Hoewel er strikte voorwaarden werden opgelegd en gelet de algemene oproep om ‘in uw kot te blijven’, vreest Limburg.net toch voor lange wachttijden. Om bezoekers die een bezoek toch niet willen uitstellen de mogelijkheid te geven om zich te informeren over de drukte op en rond het recyclagepark lanceert Limburg.net nu een online barometer.

Bekijk de drukte op en rond het recyclagepark voor u vertrekt

Eerst en vooral roept Limburg.net op om enkel noodzakelijke verplaatsingen naar het recyclagepark tot doen. Moet u toch echt noodzakelijk naar het recyclagepark? Bereid uw parkbezoek dan goed voor. Neem zeker een kijkje op www.limburg.net/recyclageparken en klik op het recyclagepark van uw keuze. Daar kan u bekijken hoe lang de file naar het recyclagepark is. Daarnaast krijgt u ook een overzicht van de actuele en de gemiddelde drukte op het gekozen recyclagepark. Op die manier kan u uw bezoek plannen op een rustiger moment.

Beperk uw parkbezoeken tot het hoogstnoodzakelijke

Hoewel de recyclageparken van Limburg.net opnieuw openen op dinsdag 7 april roept Limburg.net iedereen op om enkel noodzakelijke verplaatsingen naar het recyclagepark tot doen. De huis-aan-huis ophalingen gaan voorlopig gewoon door dus pmd, papier en karton, tuinafval, … kunnen meegegeven worden met de huis-aan-huis ophaling en worden beter niet naar het recyclagepark gebracht. Indien mogelijk kunnen bepaalde afvalsoorten ook thuis gestockeerd worden tot na de coronacrisis.

Geen betalingen met bancontact mogelijk

Om de doorstroming op de recyclageparken te optimaliseren en het besmettingsgevaar te beperken tot een minimum zijn betalingen met bancontact op de recyclageparken van Limburg.net tijdelijk niet mogelijk. Betalen kan enkel via overschrijving of door voorafbetaling. Op het ticket dat uit de betaalzuil komt als u het park uitrijdt, staat het verschuldigde bedrag en de bankgegevens waarmee u de overschrijving kan uitvoeren. Maak de betaling zo snel mogelijk in orde. Zo vermijdt u dat de toegang tot het park bij een volgend bezoek geweigerd wordt. Op mijn.limburg.net kan u alle informatie over uw parkbezoek en eventuele openstaande bedragen terugvinden. Met dank aan www.heusden-zolder.be/

Overzicht van alle richtlijnen

 • Ieder gezin mag maximum 1 bezoek per 14 dagen naar het recyclagepark. Zo kunnen we iedereen de kans geven om afval weg te brengen. U kan zich met 1 identiteitskaart per gezin aanmelden. Het heeft geen zin om met de identiteitskaart van een ander gezinslid naar een park te komen in deze periode. Het systeem registreert elke aanmelding en weigert aanmeldingen die in strijd zijn met deze regel.
 • Het aantal bezoekers op het park beperkt . Hou rekening met lange wachttijden. Op www.limburg.net/recyclageparken kan u nakijken hoelang de wachtrij is. Klik hiervoor op de naam van het recyclagepark in kwestie.
 • Blijf tijdens het aanschuiven in uw wagen.
 • Sorteer uw afval thuis goed uit zodat je snel en vlot uw afval in de correcte container kan achterlaten.
 • U moet de zuil zelf bedienen, de parkwachter mag u niet helpen.
 • Kom alleen naar het park. Enkel als u echt hulp nodig heeft om iets uit de auto te tillen en in de container te gooien, mag u een extra persoon meebrengen. De parkwachter kan u niet helpen met uitladen.
 • Behoud steeds de nodige afstand (min. 1,5 m) tot andere bezoekers of parkwachters. Respecteer alle basis hygiënemaatregelen. Zo mag telkens maar 1 persoon afval deponeren in dezelfde container. Wacht op voldoende afstand tot de container van uw keuze vrij is.
 • Asbest kan niet naar het park gebracht worden. De persoonlijke beschermingsmiddelen zijn nu nodig voor de zorgsector. Stel het verwijderen van asbest uit tot na de coronacrisis.
 • Hou er rekening mee dat per bezoek het gewicht van uw voertuig samen met het afval en de inzittenden max. 5 ton mag bedragen. Het voertuig (inclusief aanhangwagen) moet in één geheel op de weegbrug passen.
 • Er is geen verkoop van compost in bulk, hakselhout, compostbakken en -vaten.
  U kan het quotum huisvuilzakken niet afhalen.
 • De openingsuren van de winterperiode blijven gelden. Op di, wo, vr en za zijn de parken open van 9 tot 12.30 uur en 13 tot 16 uur. Op donderdag kunt u tot 17 uur op het park terecht.
 • Betalen op het park gaat niet. Op het ticket leest u of uw een openstaande schuld heeft. Betaal deze thuis via overschrijving aan de hand van de info op het ticket. Vergeet dit zeker niet onmiddellijk in orde te brengen, want anders heeft u geen toegang tot het park bij een volgend bezoek.

Breng je een bezoek aan het recyclagepark? Wees hoffelijk!

Limburg.net verwacht een groot aantal bezoekers bij de heropening van de recyclageparken. Hierdoor kunnen er lange wachtrijen ontstaan. Daarnaast zal er voorrang gegeven worden aan bezoekers die intern moeten circuleren omdat ze meerdere afvalsoorten afleveren en het transport van containers. Ook fietsers en voetgangers moeten in de rij aanschuiven. Limburg.net vraag aan iedereen om hoffelijk te zijn en de opgelegde maatregelen te respecteren.

Omdat de richtlijnen rond huis-aan-huis inzameling en de recyclageparken kunnen veranderen vraagt Limburg.net iedereen om zich regelmatig te informeren via de website www.limburg.net/corona en de facebookpagina van Limburg.net.