dinsdag 21 april 2020

Feed The Nurses Heusden Zolder


Het verplegend personeel in onze ziekenhuizen staat al een tijdje onder ongelooflijke druk. Zij staan op dit moment in de eerste vuurlinie en draaien dubbele shifts om zieke mensen te verzorgen.
De horeca ligt ook al een sinds midden maart verplicht stil, En zal dat nog wel een tijdje zijn ook. Dus willen wij met  #feedthenurses onze spreekwoordelijke soldaten en helden van de dag van hartverwarmend krachtvoer voorzien.
We maken op regelmatige basis eten en bezorgen dit bij ons verplegend personeel in een ziekenhuis uit de regio. Zo blijven zij de nodige energie hebben om hun hels werkschema aan te kunnen.

Ook in Heusden-Zolder hebben enkele chefs de handen in elkaar geslagen.
Chef Hilaire Spreuwers (KitchenMotors consultancy en catering) kookte al sinds 1 april voor het Sint-Franciscus ziekenhuis. Vanaf 20 april krijgt hij hierbij ook hulp van een aantal leerkrachten van CVO de Verdieping. Igor Janssen (www.defijnproever.be), Evert Maris (Die Kombuis) en Ingrid Put krijgen van CVO de Verdieping de volledige vrijheid om over de keukens te beschikken en zo te koken voor onze zorgverleners.
Het viertal zal wekelijks een 400 tal gerechten verdelen over de Woonzorgcentra en het SFZ in Heusden-Zolder.
“Gelukkig hebben we veel sponsors en partners die ons voorzien van de nodige producten en verpakkingsmaterialen.” Aldus Hilaire Spreuwers. “Maar wie zich geroepen voelt om ons te steunen kan ons altijd contacteren. Zo kunnen wij een continu├»teit ook garanderen.”
Met dank aan Hilaire Spreuwers Evert Maris en Igor Janssen  Hilaire Spreuwers 0488/990017