zondag 26 april 2020

Eerste Virtual Belcar bij circuit Zolder


Deze avond had de eerste virtuele Belcar plaats. Van wege het corona virus werd het hele life sportgebeuren op een non-actief geplaatst. Daarom dat men is gaan zoeken naar een alternatief. En Andy Jaenen zou Andy niet zijn om dit weekend iets op poten te zetten. Het populaire Simcar zette zijn schouders onder deze onderneming en wist 51 teams of meer dan 100 racers te strikken voor een 125 minuten durende race. Bekende gezichten waren zeker, vader en zoon Longin die het circuit kennen als hun broekzak maar moesten lijdzaam vanop de zijlijn toekijken. Ook Sam Dejonghe had plaats genomen op de virtuele racestoel. Voormiddag nog even gepolst naar de deelname van het CRT team van Davy Convents, maar hij is niet thuis in de virtuele wereld van de autosport. Op de startgrid de Radicals of eenzitter, de Porches, GT4, TRC en MX-5.

Fabrice Cornelis van het Radicals Online Belgium had de 15 min durende kwalificatie gewonnen voor Sven Janssens van het GHK E-E Racing by T2 en op de tweede rij stonden Cedric Wauters van Traxxis met naast hem op de vierde plaats Erind Baba van Betcenter.

De start werd gegeven achter de Saftycar, dus een vliegende start. Fabrice Cornelis kwam als beste weg en achter hem was het chaos troef . Aanrijdingen en slippartijen. Je wil ze zo niet in de echte wereld meemaken. Maar daarom is het virtueel. Dat de jongens op de virtuele racestoel kunnen racen stond wel vast. Knap om zien hoe zij de wagens beheersen alsof het echt leek. Ook de vele camerastandpunten maakt het interessant om volgen. De vele replays tijdens de incidenten. De stand die ronde na ronde wordt bijgehouden. Je hoeft je niet af te vragen wie er aan de leiding rijdt. Terug over naar de race. Het Radicals Online Belgium met rijder Cornelis en zijn kompaan reden van start tot finish aan de leiding.

De uitslag van deze eerste virtuele Belcar.
Radicals:
1- Radicals Online Belgium
2- Dynamixx Racing Yellow
3- Statis

Porche Cup;
1- PGmotorsport BE
2- Porche Carrera Cup Benelux
3-EMG Motorsport

GT4
1- No Fear Racing
2- Skylimit Race Team
3- Heli ABK Racing

MX-5:
1- Privateer
2- Dynamixx Racing Green
3- Privateer

TCR:
1- G-Drive Racing Eximia TCR
2- Simracersworld Esports TCR
3- Dynamixx Simulators Red.
De volledige uitslag van al de wagens kan je zien in de slides.
Met veel dank aan Joseph Bams voor deze info en foto's