donderdag 16 april 2020

118 verwaarloosde konijnen uit een container bevrijd door het VZOC H|Z

Eind maart moest het Opvangcentrum nog 38 verwaarloosde konijnen weghalen uit een container in Alken. Vandaag waren we daarvoor te gast in een container te Mol. Daarin zaten maar liefst 118 verwaarloosde konijnen opgesloten binnen allerlei ge├»mproviseerde constructies die op kooien moesten lijken. Al de bevrijde dieren waren ‘vleeskonijnen’ bedoeld voor de slacht. En die zijn nu gered!

De dierenverwaarlozer is zowel voor ons als voor de Vlaamse Inspectiedienst dierenwelzijn geen onbekende en op vlak van dierenverwaarlozing heus niet aan zijn proefstuk toe. Einde 2018 hebben we op deze site nog een graafmachine ingeschakeld om de aanwezige varkens te kunnen evacueren … Het wordt nog goochelen met het aantal konijnen dat nog bijkomend uit de hoed gaat komen. Want een goede 60 % van de konijnen zijn voedsters en die zijn voorzeker drachtig. We verwachten op relatief korte termijn enkele honderden konijnen ter adoptie te mogen/moeten aanbieden. Kandidaten hiervoor kunnen zich nu al PER MAIL (NIET telefonisch!) aanmelden en worden zo reeds proactief en totaal vrijblijvend op de adoptielijst voor konijnen geplaatst. Ten gepaste tijde wordt men dan – totaal vrijblijvend – gecontacteerd over ons ‘aanbod’ te adopteren konijnen.

!!! Met meer dan 150 grote konijnen in de opvang, zijn (voeder-)wortelen en konijnenvoeder als sponsoring nu meer dan van harte welkom! Met dank aan het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum Heusden-Zolder