zondag 15 maart 2020

Villa Mozart vervangen door nieuwbouw genaamd DELLANO

23 december 2019 Vanuit het lokaal bestuur van H-Z heb ik de link naar de documenten en plannen goedkeuring nieuwbouw-project aan de Galgeneinde nr 8 in Bolderberg H-Z mogen ontvangen. Een nieuwbouw-project, genaamd DELLANO, op de plaats komt waar nu het leegstaand gebouw Villa Mozart staat.

Extra vermelding dat tijdens de lopende procedure het project fundementeel werd aangepast door de indiener-opdrachtgever. Met name de 4de laag werd uit het concept en aanvraag verwijderd zodat het een 3-laags gebouw wordt, met 7 appartementen ipv. 8. Dat betekent dat onze bezwaarschriften mee in overweging genomen zijn, en vooral een dank u wel aan de projectontwikkelaar die hiermee rekening gehouden heeft. Bij interesse kan je hun website www.glaudis.be/ bezoeken en de nodige info vragen.

Met een ondergrondse kelder-parking en berging, en het gelijkvloers met een zone voor 2 kantoorzones. Op de 1st en 2de verdieping appartementen die een mooi uitzicht zullen hebben op domein Bovy. Er zijn een aantal parkeerplaatsen voorzien in de kelderverdieping en buiten achteraan verwerkt in de tuinaanleg. Zie foto.

De voor- en kopgevel zijn nu max 10.65m hoog (vorig dossier ca 15.00m) wat aanvaardbaar is in het straatbeeld. Deze gevels hebben ook een bepaalde speelsheid door voor- en achteruit springende delen en terugspringende gevels voor terrassen. Zeker de kopgevel zijde rondpunt. Betekent dat de massieve gevelfronten worden vermeden.

Dat we in de toekomst andere projecten gaan zien ontwikkelen in ons dorp is nu éénmaal een gegeven, maar als dorpsraad gaan we zeker inspraak vragen en meekijken naar ingediende dossiers. Nogmaals, we zijn een mooi woondorp en willen dit ook zo houden op een goede basis en balans.
Ludo Steemans Voorzitter dorpsraad Bolderberg www.bolderberg.be/   De redactie@bolderberg.be