dinsdag 17 maart 2020

Vanaf morgen verstrengde maatregelen een LOCKDOWN

Vandaag kwamen de mensen van de Nationale Veiligheidsraad samen om te bekijken of de maatregelen van vorige week moeten aangepast worden. En de feestjes die afgelopen vrijdag zo massaal hebben plaats gevonden wil men zeker  de maatregeling verstrengen.

Ik  noem het ""LOCKDOWN"" maar minister Maggie De Block (Open VLD) wil zeker dit woord niet gebruiken.... en zegt verstrengde maatregelen. 
Dus nieuwe beperkingen die ervoor zorgen dat de mensen moeten thuisblijven en zo het contact met alle mensen moet vermijden. We mogen wel buiten gaan in de tuin, of gaan joggen & sporten maar wel met gezond verstand. Een samenscholingsverbod gaat van kracht, en alles winkels  die niks met voeding, apotheek, dierenzaken te maken hebben moeten dicht.
Neem nu een kapper die mag zijn job uit oefenen maar wel met maar  1 persoon in de zaak.
Openbare markten zoals onze multiculturele markt is verboden.
Nachtwinkels sluiten om 22 uur zegt de premier Sophie Wilmès (MR)
De Kinder Créches blijven open
Voor de scholen veranderd er geheel niets
Op reis naar buitenland is ten strengste verboden
De bedrijven mogen de werklui laten werken maar wel met de voorziene maatregelen, genoeg afstand tussen elkaar, handschoenen en andere maatregelingen. Werken van thuis uit word zeker aanbevolen als dit kan voor de werkgevers. Bedrijven waar er niet kan gewerkt worden of de verplichtingen niet kan nakomen moet de deuren sluiten en  naar werkloosheid overstappen.
De politie zal deze maatregelen  bekijken of ze nageleefd worden.
Deze maatregelingen gaan in vanaf morgen 12 uur tot en met 05 april.