woensdag 25 maart 2020

Update 2de week van de Corona-maatregelen in het SFC.

Deze week waren er enkel op dinsdag twee leerlingen aanwezig op school. Onze leerkrachten focussen zich volop op het online aansturen en begeleiden van het leerproces van hun leerlingen. Via Smartschool live wordt er ook aan pre-teaching gedaan: het aanbieden van nieuwe leerstof, waar dan later wordt op teruggekomen wanneer de school opnieuw open is.

Door het laptopproject hebben alle onze leerlingen van het eerste en vierde jaar hun eigen laptop. Een enorm voordeel in deze online-tijden. Daarenboven stelt de school nog gratis laptops ter beschikking aan leerlingen van andere leerjaren die er thuis geen hebben. Voorlopig zijn er een tiental leerlingen die hiervan gebruik maken. Wij kunnen ook voor onze leerlingen een voucher aanvragen bij Telenet zodat ze bij hun thuis Telenet Wifi Free kunnen gebruiken. Op die manier valt niemand uit de online-boot.

Na overleg met Diane Mombers, communicatieverantwoordelijke van het Sint-Franciscusziekenhuis, stellen wij ook vijftien vrije kamers en de sanitaire ruimtes op ons internaat ter beschikking van het SFZ. Artsen en verpleegkundigen kunnen er een paar uur komen uitrusten indien zij er nood aan hebben. Wij zullen ze zo goed mogelijk in de watten leggen! Met veel dank aan Gert Koninckx