zondag 22 maart 2020

Sprekend verhaal en oproep

We kregen een bericht binnen  geschreven door Bambach Elfriede en dank voor de foto Elfriede zo geeft Elfriede een prachtbeeld wat de mensen van de Zorg meemaken de laatste weken.Het blijft belangrijk om de keten van Corona te doorbreken door in uw kot te blijven. Ik herhaal bovendien mijn oproep om ons aan materiaal te helpen. Dank Elfriede om dit te doen

KLIK HIER en lees het verhaal in HBVL
Elfriede schreef dus dit verhaal en Lindsey Lemmens nam het verhaal over op haar facebook en plaatste dan haar foto erbij.

Ik heb met heel mijn hart en ziel gekozen voor een job als verpleegkundige in het ziekenhuis.
Ik heb gekozen om voor mensen die ernstig ziek zijn te zorgen.
Ik heb gekozen voor een job waarbij ik veel mensen beter zie worden, maar ook mensen in mijn handen heb moet laten sterven.
Ik heb gekozen om dit te allen tijde met veel liefde en zonder angst te doen.

 Maar ik heb niet gekozen voor de situatie waarin ik nu vertoef.
Ik heb niet gekozen om wereldvijand nummer 1 recht in de ogen te moeten kijken.
Ik heb niet gekozen om, cru gezegd, mijn eigen leven te moeten riskeren om voor anderen te zorgen.

Corona is een beest wat ik aanvankelijk weggelachen had want “zo erg zou het wel niet zijn”. Het lachen is mij snel vergaan. Dit is bittere ernst. We moeten vechten tegen een vijand die veel doden op zijn geweten heeft en nog gaat hebben. Vechten tegen een beest waarvan we de impact nog lang gaan voelen. Een beest die zowel fysiek als mentaal gaat inkappen op iedereen die betrokken is in de zorg en ver daarbuiten. Dit is rampengeneeskunde met ons op de vuurlinie als soldaten. Ik heb hier NIET voor gekozen!

Ik moet ondergaan en proberen om het beste van mezelf te geven om zoveel mogelijk mensen te helpen zonder er zelf aan onderdoor te gaan. Ik heb geen keuze. Jullie daarentegen wel. Help ons de verspreiding tegen te gaan en volg aub de richtlijnen strikt op.
Die regels zijn er niet voor niets gekomen. #blijfinuwkot .

Ondertussen werk ik letterlijk in en tussen de corona’s, volledig ge├»soleerd. Een hele shift in een zweetpak werken waardoor je slechter hoort met daar bovenop een masker waardoor je moeilijker kan ademen en wat in uw gezicht gesnoerd is, kan je niet aangenaam noemen. De striemen die je hierdoor in uw gezicht krijgt, krijg je er gratis en voor niks bij.
De veiligheidsbril waardoor je slechter ziet en faceshield behoren ook tot noodzakelijke attributen. Doe daar nog een goeie portie mentale zwaarte bij en dat maakt het plaatje compleet. De middelen die we hebben om te vechten zijn schaars.

Dus bij deze ook een warme oproep om mondmaskers aan het ziekenhuis te geven. Het komt terecht bij zorgverleners die het nodig hebben en dewelke misschien nog wel een belangrijke rol gaan kunnen spelen in uw leven. Corona is geen ver-van-ons-bed-show meer. We zitten er middenin. Dit is horror.

Politiekers, gaan jullie nu eindelijk eens de ogen opentrekken en tot de conclusie komen dat wij onmisbaar zijn? Dat wij niet alleen zorgen voor anderen maar zelf ook beter “verzorgd” willen worden dan hoe dit tot nu toe gebeurde? Dat wij de foute categorie zijn waarop bespaard moet worden? #coronadienst #bang #topteam #dathetmaarsnelvoorbijis