zondag 8 maart 2020

Sint Franciscuscollege informeert ouders/leerlingen over de skivakantie

SFC heeft deze voormiddag de leerlingen en de ouders van de eerstejaars (zij vertrekken op 3 april)  op skivakantie een mail gestuurd die je hieronder  kan lezen met betrekking op de skivakantie.

Beste ouders en leerlingen van het eerste jaar

Wij informeren u graag over de actuele toestand van de organisatie van onze skivakantie en de ontwikkelingen in Italië ten gevolge van het Corona-virus.

Gisterenavond vernamen we dat in Italië de regio Lombardije en 14 nabijgelegen provincies in lockdown gaan tot 3 april, wat onder meer inhoudt dat scholen, musea en skigebieden dicht blijven. Ons skigebied, Klausberg, ligt in de provincie Bolzano in de regio Trentino - Zuid-Tirol en behoort niet tot deze gebieden. Vrijdag meldde het Ministerie van Buitenlandse Zaken op haar website: "Het wordt aangeraden om, in navolging van de beslissing van de Italiaanse autoriteiten waarbij schoolreizen in Italië worden afgeraden, Belgische schoolreizen naar Italië uit te stellen tot nader order. Het wordt aanbevolen om de instructies van de lokale autoriteiten te volgen, en/of de instructies op de site van het Italiaans Ministerie van Volksgezondheid." Als het Ministerie van Buitenlandse Zaken tot en met onze vertrekdatum 3 april schoolreizen in Italië blijft afraden, dan moeten we de skivakantie annuleren. We bespreken ondertussen met de busmaatschappij, de hoteleigenaars en de uitbaters van het skigebied de financiële implicaties van een mogelijke annulatie.

Het zou natuurlijk ook kunnen dat het advies van het ministerie de komende weken in positieve zin verandert.

Op dit moment willen we omwille van bovenstaande redenen nog geen definitieve beslissing nemen. We wachten ook nog op de officiële reactie van het Katholiek Onderwijs.

We houden u vanzelfsprekend de volgende dagen/weken op de hoogte.
Met dank aan  Gert Koninckx