zondag 15 maart 2020

Maatregelen huisartsen ivm Corona-virus

Beste medeburgers.
Om meer duidelijkheid te scheppen in deze verwarrende tijden, geven we jullie graag een overzicht van de te volgen richtlijnen bij ziekte.
Indien je 1 van de volgende symptomen hebt, is het verboden de huisartsenpraktijk te betreden. De symptomen zijn niezen of hoesten of keelpijn of koorts.
Indien je 1 van deze symptomen hebt en hiervoor medische hulp nodig hebt, contacteer je je eigen huisarts of de wachtdienst telefonisch. Je zal dan telefonisch verder geholpen worden. Zo nodig zullen de attesten en voorschriften klaargelegd worden. Deze kunnen dan door een kennis of familielid worden afgehaald. Indien de arts het nodig acht dat u onderzocht wordt, zal hij u hiervoor de nodige afspraken geven. Zeker nooit bij milde klachten zelf naar de wachtpost of spoedgevallendienst gaan!
De artsen zullen de komende periode erg veel telefoons krijgen. Gelieve dus geen onnodige telefoons te doen en geduld te hebben indien er niet meteen opgenomen wordt.
We vragen jullie ook met aandrang om de wachtdiensten ( nacht en weekend ) niet onnodig te overstelpen met vragen. Tracht hiervoor tijdens de consultatie-uren uw eigen arts te contacteren.
Huisbezoeken zullen tot een minimum herleid worden. Niet dringende hulp zal dus uitgesteld worden.
Vanuit onze huisartsen-kring willen we ook nog benadrukken dat het zeer belangrijk is om de opgelegde maatregelen te volgen. Als we dit allemaal erg nauwkeurig doen, kunnen we de verdere verspreiding van het Corona-virus inperken en op deze manier onze zwakkere medeburgers beschermen.

Namens uw huisartsenkring Heusden-Zolder-Koersel