donderdag 19 maart 2020

I.g. Sultan Ahmet moskee Heusden-Zolder wil helpende handen aanbieden

Om de verdere verspreiding van het Coronavirus te voorkomen en risicogroepen te ondersteunen, start de I.G. Sultan Ahmet moskee van Heusden-Zolder een buurtproject in samenwerking met zijn jeugd -en vrouwenafdeling.

Dankzij dit project zullen risicogroepen de kans krijgen om te genieten van een helpende hand tijdens deze moeilijke tijden. De vrijwilligers van de verschillende afdelingen van de moskee zullen er alles aan doen om de ouderen te helpen door o.a. boodschappen te doen voor hen, hun vuilnis buiten te zetten en door te zorgen voor andere essentiële diensten. Dit om ervoor te zorgen dat zij zo weinig mogelijk in aanraking komen met de buitenwereld. Met andere woorden zal dit project ingaan op alle dagdagelijkse dingen die deze risicogroepen nodig zullen hebben tijdens deze periode, lettend op de voorschriften van “social distancing”.

De bedoeling is dat deze mensen de moskee kunnen bereiken via telefonische vragen (telefoonnummers: zie onderaan). Het project wordt ook bekendgemaakt door sms’jes en mededelingen op social media. "We hechten veel belang aan het feit dat deze mensen zo gemakkelijk mogelijk hulp kunnen krijgen", legt de voorzitter van de I.G. Sultan Ahmet uit en benadrukt dat het aanbod zeker niet alleen op moslims is gericht: “Het buurtproject staat uitdrukkelijk open voor iedereen in de buurt”. Voorzitter van de jongerenafdeling van de moskee: “In een uitzonderlijke situatie als deze moeten we elkaar helpen en ondersteunen. 


Hoe hard de Corona-epidemie ons ook treft, we moeten sterker worden als samenleving en één geheel vormen door elkaar maximaal te steunen
." Gsm-nummers die kunnen opgebeld worden:
 - 0477 50 90 04 
- 0474 71 47 34
Meer info over  hierover via Facebook  I.g. Sultan Ahmet moskee Heusden-Zolder