zaterdag 15 februari 2020

Tiny Legs Tim in cultuurcentrum Muze


Tiny Legs Tim was gisteravond 14 februari 2020 in de zwarte zaal van Cultuurcentrum Muze. Het leek wel een reunie van alle Roots- en Bluesliefhebbers uit de verre omgeving. Als je de organisatoren van BE-Mine Blues en Mister Rootsville onder de aanwezigen ziet , weet je op voorhand dit wordt een sensationele avond.

Op ‘Elsewhere Bound’, zijn vijfde album, ruilde Tiny Legs Tim de akoestische intimiteit van de vorige plaat ‘Melodium Rag’ in voor een 7-koppige bezetting met een veelkleurige sound. Stomende blazers, broeierige percussie en honky-tonkpiano, al blijft zijn authenticiteit behouden. De muzikale indrukken die hij verzamelde tijdens een reis naar New Orleans zijn duidelijk hoorbaar. Hij versmelt blues, soul, rumba en americana met het originele bluesgevoel en puurt meer en meer zijn eigen stijl uit.

‘Bluesmuzikanten zijn er met hopen. maar het is maar weinigen gegeven om de blues op zo'n eigen, geloofwaardige en authentieke manier te brengen als Tiny Legs Tim’ ( Radio 1) Met veel dank aan RDC voor deze mooie foto's en Frans Morawski voor de info