donderdag 13 februari 2020

Persbericht Lokale PZ H|Z => Auto geïmmobiliseerd en veel parkeerovertredingen

Op de multiculturele markt van gisteren woensdag 12/02 heeft onze verkeersdienst opnieuw vele parkeerovertredingen moeten vaststellen.  Opnieuw hebben zij 13 overtredingen vastgesteld in de Koeltorenlaan, waar ook 1 voertuig moest worden getakeld.

Buitenom werden twee bestuurders opgeschreven voor het parkeren op een plaats voor mindervaliden, 3 voor hinderlijk en gevaarlijk parkeren, 2 bestuurders op het fietspad op de Koolmijnlaan.

Tijdens hun patrouille werd ook een Audi A6 met garageplaten staande gehouden na onverantwoord rijgedrag. Omdat de 22 jarige man uit Houthalen-Helchteren niemand in gevaar bracht, werd de maatregel om het voertuig in beslag te nemen niet toegepast.  Er werd een PV opgesteld en hij zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden voor zijn rijgedrag.

Tezelfdertijd heeft onze interventieploeg een ongeval vastgesteld op de Ringlaan waarbij een bestuurder een positieve ademtest aflegde. Hoewel er aan de 68 jarige man bijna niets te zien was, blies hij een resultaat waarvoor zijn rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen werd ingetrokken.   Even later, kort na de vaststellingen van het ongeval, werd diezelfde man aangetroffen achter het stuur van zijn wagen. Hierop werd zijn voertuig getakeld en voor 15 dagen geïmmobiliseerd in opdracht van de magistraat.