donderdag 13 februari 2020

KWB Overdag bezoekt de Muze.


Met 80 leden van KWB Overdag waren ze deze voormiddag om het bezoek aan de nieuwe Muze in Zolder mee te beleven. Om negen uur kwamen ze samen in het café inde Muze. Rond kwart over negen werden we welkom geheten door de directeur Tom Michielsen en zijn twee vrouwelijke assistenten. Tom vatte kort samen wat we van deze voormiddag mochten verwachten. Starten deden we in de Zwarte zaal. Daar kregen we een film te zien van hoe de Muze tot stand is gekomen.

Na de film voorstelling ging het naar de Mezzanine. Het Mezzanine gedeelte ligt boven het cafetaria, daar kan je fotowerken van Jos Coenen bewonderen. Van het Mezzanine ging het naar de machine kamer waar de grote schouwburg gelegen is. De vraag van Tom Michielsen of er zich ex mijnwerkers onder de groep bevonden. Der waren er wel een paar maar ze zich geen idee meer vormen waar ze zich bevonden. Van de Schouwburg naar de Badzaal is maar een korte stap.

 Van de badzaal naar de Balzaal. Daar werd er in het kort uitgelegd datt deze ruimtes kunnen gehuurd worden. Verenigingen kunnen daarvoor een speciale prijs bekomen. Ook de kelderverdieping waar normaal geen bezoekers komen, maar voor KWB Overdag werd er een uitzondering gemaakt. Zo bezochten wede kleedkamers waar de artiesten zich kunnen omkleden, de keuken waar alles voorhanden is en de speciale lift waar alle decormateriaal mee wordt vervoerd. Eindigen deden we terug in de Zwarte zaal waar we de film " Suite voor de laatste mijn" te zien kregen voor diegenen die interesse hadden. Het cafetaria waar een lekkere Duvel of tas koffie de kelen terug smeerden. Het was een boeiende en zeer interessante rondleiding. Met veel dank aan Joseph Bams voor deze info en foto's