dinsdag 11 februari 2020

Huisvuilzakken kan je afhalen aan gemeentehuis

Sinds gisteren kan je weer terecht op het gemeentehuis of bij de deelnemende handelszaken voor je tegoed van huisvuilzakken voor 2020. De hoeveelheid gratis huisvuilzakken wordt zoals steeds berekend op basis van de gezinsgrootte.
Vergeet je identiteitskaart niet mee te nemen.
Gezin van 1 persoon: 2 kleine rollen
Gezin van 2 personen: 2 grote rollen
Gezin van 3 personen: 2 grote en 1 kleine rol
Gezin van 4 personen: 3 grote rollen

Natuurlijk zijn er enkele uitzonderingen.

Gezinnen met één of meerdere jonge kinderen hebben ook recht op een kleine rol huisvuilzakken extra, per kind jonger dan 3 jaar.
Inwoners die om een medische reden meer afval hebben, bv. stoma- en incontinentiepatiënten, krijgen bij het eenmalig voorleggen van een doktersattest twee grote rollen huisvuilzakken bovenop hun tegoed. Inwoners die door een tijdelijk medisch probleem meer afval hebben, kunnen ook gebruik maken van deze regel. Zij moeten echter jaarlijks een doktersattest afleveren. Deze extra rollen kan je enkel afhalen in het gemeentehuis.

Ook jonge gezinnen met een pasgeboren baby krijgen een duwtje in de rug. Zij krijgen op vertoon van de identiteitskaart een kleine rol huisvuilzakken extra.
Dit jaar introduceert Limburg.net een nieuwe huisvuilzak, met een grijze kleur en een wavetop-sluiting. De bordeaux huisvuilzakken mag je ook in 2020 blijven gebruiken en buitenzetten voor ophaling.