zaterdag 11 januari 2020

RIKOLTO & SFC leerlingen nog tot 18 uur aan de Carrefour Heusden

Dit weekend komen we in heel Vlaanderen met meer dan 8000 vrijwilligers op straat en aan de supermarkten om steun te vragen voor Rikolto  - Vredeseilanden?
                      - Waarom?
 Omdat de toekomst van ons eten belangrijk is.

Kiezen voor Lekker eten voor mens en planeet. Laat ons dat gewoon doen?
Want zo eenvoudig kunnen we de wereld redden, gewoon door 'lekker' te eten. Door even stil te staan bij wat we op ons bord leggen, waar dat vandaan komt en wie daar beter van wordt. Maar tegelijk moeten we wereldwijd solidariteit tonen. Want ons eten komt van over de hele wereld en niet iedereen heeft de mogelijkheid om de keuzes te maken die wij elke dag mogen maken. Daarom zamelen we ook fondsen in. Om kleinschalige boeren de kans te geven om hun potentieel waar te maken maar ook om scholen te begeleiden zodat ook zij alle kinderen lekkere maaltijden kunnen voorzetten, om consumenten een stem te geven in het voedseldebat, om jongeren te helpen bouwen aan een lekkere toekomst …

Rikolto is een wereldwijd netwerk dat het voedselsysteem volledig en integraal aanpakt met iedereen die daarbij betrokken is. Schouder aan schouder. We willen een duurzame, gezonde eetcultuur, voor ons en onze kinderen. Waarin boeren een eerlijk loon verdienen en waarmee we de planeet niet uitwringen. Straks zijn we met 9 miljard en ook dan willen we allemaal lekker eten.

Daarom gaan ook de leerlingen van het Sint Fransiscuscollege onze houten lepels verkopen - zaterdag 11/1 van 10u-18u aan de Carrefour Heusden. Met deze lepel steun je Rikolto-Vredeseilanden EN je kan er lekker me koken, lekker voor mens en planeet.

Wil je Rikolto – Vredeseilanden ook steunen? Stort dan jouw bijdrage op BE64 0000 0000 5252 met vermelding van je naam en de actie die je steunt! Vanaf €40 is deze gift fiscaal aftrekbaar! Dan schrijf je best ook even je adresgegevens in de mededeling! Met veel dank aan Linda Graulus voor deze foto's