zaterdag 18 januari 2020

Nieuwjaarsreceptie ’t Weyerke


Een gezellige nieuwjaarsreceptie voor personeel en vrijwilligers van ’t Weyerke gaf meer zicht op het jaarthema: Samenbouwen aan een goed nieuw jaar 2020.
Van bij het toekomen aan de Schaft maakte entertainer Jaap het al duidelijk. Er zou gebouwd worden aan een Nieuw jaar. Binnen werden eerst nog, voor zij die elkander op de werkvloer of vrijwilliger nog niet gezien hadden met een drankje de beste wensen uitgewisseld. De hapjes waren welkom en werden zoals steeds gesmaakt.

Directeur Jan Thiry gaf ook traditioneel zijn Nieuwjaarsspeech. Dit jaar opgebouwd rond de vele wijzigingen die er, door pensioen en andere al gebeurd waren. Maar ook een kijkje in hetgeen waar men dit jaar wilde aan bouwen. Zo is De Cookerij nu ipv onder ’t Weyerke rechtstreeks onder vzw Stijn. Niet dat het een verschil gaat maken in de lekkere menu’s maar vooral praktisch voor de hele bedeling. Het zal ook een enorme aanpassing vergen door de besparingen in de organisatiemiddelen (niet minder dan 25% in de loop van de volgende jaren) en toch wil men steeds dezelfde beste zorgen kunnen aanbieden. Ook allerlei gewijzigde erkenningen, updates en afspraken. Wel ‘t Weyerke is steeds in Proces organisatieontwikkeling! Maar het moet niet te ‘down’ bekeken worden samenbouwen we aan een goed nieuw jaar!

Dit zeker door een pluim te geven één?
Neen vele pluimen voor oa de personen die de nieuwe functies gekregen hebben, de team coachen, vertegenwoordigers in de verschillende comités en raden. Voor zij die de zo nodige activiteiten organiseren, activiteiten zoals oa BijZolder en Magic for life die naast geld in het laadje brengen ook een zeer grote eenhorigheidsgevoel activiteit is. En zeker een pluim voor iedereen die dag in dag uit met de gasten bezig zijn, personeel, vrijwilligers en collega’s van vzw Stijn. Terug tijd voor een hapje, drankje maar zeker veel ontmoetingsmomenten nog alvorens de nieuwjaarsreceptie, zoals de traditie het wil, afsloot met het bakje friet en hamburger. Met dank aan André Caubergs voor deze info en foto's