zaterdag 11 januari 2020

Nieuwjaar drink De Kapelanijen


Op de meeste plaatsen is de kerstversiering alweer opgeborgen, maar niet zo in de residentie De Kapelanijen. Aan alle bewoners werd gevraagd om de lichtjes op hun terrassen te laten hangen, er werd nog meer kerstverlichting bijgehaald. Een houtvuur werd aangestoken in onze tuin en er werd gedronken op het nieuwe jaar.
De late kerstman kwam nog even langs, gekleed in een rode moderne outfit met hemd en das. Als kerstman en vertegenwoordiger van de bewonersraad bracht Leo zijn inmiddels gebruikelijke speech. Hij wenste uiteraard iedereen een gelukkig en gezond nieuwjaar. De tijd gaat snel, het is immers al de vierde nieuwjaarsreceptie in onze residentie nadat deze werd in gebruik genomen in het voorjaar van 2016. Leo had ook een woord van dank voor zijn collega’s van de bewonersraad die deze nieuwjaar drink mee hebben georganiseerd. Deze raad zorgt intussen voor zowel de Nieuwjaarsdrink als de zomerbarbecue.
Na de speech werd er nog flink bijgepraat over het wel een wee in de blok. De gedachten gingen immers ook naar een aantal bewoners die door gezondheidsproblemen voor deze samenkomst moesten afwezig blijven.
De deelnemers moesten bij het naar huis gaan niet meteen bevreesd zijn voor alcoholcontroles, zij konden immers door de tuin of met de lift naar hun eigen appartement. Voor sommigen hebben we voor de zekerheid toch maar iemand mee gestuurd, kwestie van in het juiste appartement binnen te gaan. Met veel dank aan Louis Mentens voor deze info en foto's