maandag 27 januari 2020

Horecavergunning garandeert kwaliteit

Iedereen heeft baat bij kwalitatieve en duurzame horecazaken. Om nieuwe ondernemers een goede start te bieden, kunnen ze via Stebo vzw gratis een businessplan laten opmaken. Bij ons Team Economie kunnen ze terecht voor info over de voorwaarden waaraan ze moeten voldoen om een gemeentelijke horecavergunning te krijgen. Die is sinds 1 januari 2020 verplicht voor nieuwe horecazaken in Heusden-Zolder. Om problemen nadien te voorkomen voert ons Team Economie een administratieve controle uit op alle wettelijke verplichtingen vooraleer de definitieve vergunning wordt afgeleverd. Met de gemeentelijke horecavergunning wordt dus een stabiele en gelijke startbasis gecreƫerd voor nieuwe horecaondernemers om het aantal falingen te laten dalen.

Voor de ongeveer 125 bestaande horecazaken is een overgangsperiode van twee jaar voorzien om zich in orde te stellen. De gemeentelijke horecavergunning is gratis en er worden geen nieuwe extra voorwaarden opgelegd bovenop alle bestaande wettelijke voorwaarden. Nieuwe horecazaken mogen niet openen zonder een gemeentelijke horecavergunning en bestaande horecazaken die zich niet in orde stellen tegen 31 december 2021 kunnen tijdelijk of definitief gesloten worden. Info: Team Economie – economie@heusden-zolder.be