zondag 19 januari 2020

Heusden centrum Parochiedrink 2020


De parochiedrink van zaterdagavond begon om 17u30 met het opdragen van de H.mis in de kerk van Heusden centrum. Traditiegetrouw is ook de harmonie "De Verenigde Vrienden" in de kerk aanwezig. Zij verzorgen met hun muziek de tussenzang.

Op het einde van de mis voorgedragen door pastoor Guido nog een muzikaal intermezzo ter afronding. Na de mis werden al de aanwezigen uitgenodigd in het Kuipershof voor de nieuwjaardrink. Moderator van de avond was Marc Neuteleers. Hij bedankte alle aanwezigen en het glas werd geheven op een vreugdevol nieuw jaar.

Na de gebruikelijke plichtplegingen werd overgegaan tot de huldiging van 65 OKRA. Maurice Meus voorzitter van OKRA werd door de moderator om het ontstaan gevraagd van OKRA. Ook de werking werd uit de doeken gedaan. Om niet altijd hetzelfde te overhandigen mocht pastoor Guido een kaars overhandigen. Daarna was het de beurt aan Liliane Reymen. Ook zij werd door de moderator uitvoerig gevraagd naar het ontstaan van het zangkoor Sing het Scone. Ook zij mocht uit handen van pastoor Guido een kaars ontvangen.

Nog een derde jubilaris, de Brancardiers van Heusden centrum. Peter Truyers al 35 keer mee naar Lourdes geweest, ook hij mocht uit handen van pastoor Guido een kaars ontvangen. Na al deze vieringen mocht het zangkoor Sing het Scone de avond afsluiten.met een optreden. Met veel dank aan Joseph Bams voor deze info en foto's