maandag 13 januari 2020

109 Zebravinken van de hongerdood gered.

Een mevrouw uit Tessenderlo was al enige tijd de verzorging van haar zebravinken als volièrevogels beu. Dat maakte ze een tijdje geleden kenbaar aan haar zoon en haar dochter mét de melding dat ze eerdaags de volière zou openzetten zodanig dat de vogeltjes konden gaan vliegen … Zebravinken behoren in Vlaanderen, zelfs binnen onze contreien, niet thuis in de natuur en ze kunnen er ook niet overleven. De vogeltjes zouden voorzeker wegens voedselgebrek sterven. Het was de dochter die ons alarmeerde en dankzij haar tussenkomst konden wij snel ingrijpen; we vingen 109 zebravinken uit de bescheiden volière in Tessenderlo.

ENKEL via een AFSPRAAK PER MAIL zijn we nu op zoek naar adoptiegezinnen voor deze 109 geredde zebravinken. Om speculanten te weren worden er per gezin maximaal 4 vogeltjes meegegeven, en we kunnen daarbij geen koppeltjes beloven omdat er veel meer mannelijke, dan vrouwelijke vogeltjes zijn opgevangen.

U kan zich hiervoor ENKEL PER MAIL (info@vogelenzoogdierenopvangcentrum.be) kandidaat stellen. Dus NIET TELEFONISCH!!

Vermeld het aantal vogeltjes dat u wenst en indien u tot de eerste kandidaten behoort, ontvangt u een bevestigingsmail met vermelding van datum en tijdstip dat u de dieren kosteloos kan komen afhalen. Met veel dank aan Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum Heusden-Zolder