dinsdag 3 december 2019

Registreer je online als orgaandonor


De registratie voor orgaandonatie kan al een hele tijd via afspraak aan de loketten van Team Burger. Wie zich voortaan wil registreren als orgaandonor, kan dat ook online afhandelen. Met deze digitale oplossing sparen inwoners een bezoek aan het gemeentehuis uit.

Online registreren kan via ons e-loket.  Er zijn vier manieren om je veilig aan te melden: met een eID en kaartlezer, met een token, met een beveiligingscode via een mobiele app of via Itsme. Enkel als je je aanmeldt met een kaartlezer, kan je de registratie ondertekenen en helemaal online afhandelen. Bij de drie andere aanmeldingsmogelijkheden moet je achteraf nog ondertekenen met een kaartlezer of langsgaan bij onze loketten om het document te ondertekenen.

Wanneer je alle stappen doorlopen hebt, komt je aanvraag bij Team Burger terecht.  Zij handelen alles verder af en brengen je op de hoogte wanneer je registratie in orde is. Natuurlijk kan je steeds bij onze collega’s terecht voor een ouderwetse aanvraag aan het loket.  Denk er wel aan om dan op voorhand een afspraak te maken.

Wie zich tussen 1 november en 31 december online of aan onze loketten registreert als orgaandonor, krijgt van ons een hippe pannenkoekenplant om zijn/haar woonkamer wat op te fleuren. Registreren is dus de boodschap!

Info: Team Burger – 011 80 80 80