maandag 30 december 2019

In de kijker bij CC MUZE


Steven De Bruyn - The Eternal Perhaps
Na een kwarteeuw veelkoppig en vaak uitbundig samenspel gaat Steven De bruyn solo. Wanneer Steven aan het eind van de jaren tachtig mondharmonica begon te spelen, droomde hij dat dit kleine tuig zijn paspoort tot de wereld zou worden. Zijn muziek hopt tussen blues, jazz en wereldmuziek. Hij bezit een groot arsenaal mondharmonica’s en via allerlei effecten en loops creëert hij een heel eigen sound. Voor dit concert laat de rasechte performer zich bijstaan door bassist Jasper Hautekiet, begenadigd muzikant en compagnon en route.

zaterdag 4  januari • zwarte zaal • 20.15 uur
Manoesh - Today’s girls, yesterday’s songs
In deze gezellige show met een snuif humor en `selfie-reflectie´ brengen Marijke Hulsmans, Kim Versteynen & Joyce Vanderhoydonck heerlijke close harmony, ondersteund door een strakke vaudeville ritmesectie. Met hun aanstekelijk enthousiasme combineren ze swing, tango, gipsy, jazzhits uit de oorlogsjaren en romantische ballads. Spring dus snel in je auto, trotseer de file, rij naar je geliefde cultuurcentrum, zoek een parkeerplaats, ga in de wachtrij staan en boek je ticket.

zaterdag 11 januari • schouwburg • 20.15 uur
Kamagurka & Herr Seele - The return of the comeback
Al veertig jaar zijn Kama & Herr Seele dikke vrienden. Ze staken samen iconische tv-programma’s in elkaar, creëerden kunst die door velen werd geprezen en evenzeer werd miskend, en tot op vandaag maken ze samen de strips van de legendarische Cowboy Henk. De voorstelling belooft bijgevolg niets minder te worden dan een hoogtepunt uit hun absurdistisch oeuvre, een discipline die ze als niemand anders in Vlaanderen beheersen en geperfectioneerd hebben. Welkom in Absurdistan!

zaterdag 25 januari • schouwburg • 20.15 uur

Info: www.muze.be