maandag 23 december 2019

Hilaire Spreuwers verkozen tot nieuwe voorzitter Open Vld Heusden-Zolder

Open Vld Heusden-Zolder heeft een nieuw bestuur en een nieuwe voorzitter verkozen. De nieuwe voorzitter, Hilaire Spreuwers, woont in centrum van Zolder is gastronomieconsulent bij Horeca Vlaanderen. In een vorig leven was hij voorzitter van Horeca Limburg en als ondernemer won hij in buurgemeente Zonhoven de ondernemersprijs ‘Drijfveer’, uitgereikt door Unizo.

Open Vld start 2020 met een sterk vernieuwde ploeg. “Ook voor mij is dit een volledig nieuwe uitdaging. Dit zijn mijn eerste stappen in de politiek. We willen met een ons team voor een frisse wind zorgen in Heusden-Zolder. We gaan aan de slag met veel nieuwe gezichten en enkele oude bekenden”, aldus Spreuwers.

De liberalen zijn sinds de vorige gemeenteraadsverkiezingen niet meer vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Heusden-Zolder. Dat mag voor Spreuwers niet betekenen dat de inwoners van Heusden-Zolder niet op Open Vld kunnen rekenen. “De ambitie voor Heusden-Zolder mag voor ons hoger. We willen van Heusden-Zolder opnieuw een bruisende gemeente maken met kansen en ruimte voor de vele ondernemende inwoners die iets willen organiseren. Op die nagel zullen we komende jaren blijven slaan.”

Ook ondernemer Mahmut Temur zal mee de kar trekken van de liberalen in Heusden-Zolder. Temur is 37 jaar en stampte samen met zijn broer de full service garage Temur uit de grond. Bij de nationale verkiezingen in mei 2019 haalde hij 4000 stemmen vanop de 4de plaats op de Kamerlijst. Samen met oude bekende liberale waarde, Ben Vandebergh, werd Temur door de leden in Heusden-Zolder verkozen in het regiobestuur van Open Vld Limburg. De nieuw verkozen bestuursleden zijn Yves Konings, Michael Koslowska, Ben Vandebergh, Mahmut Temur, Hannelore Bruyninckx en Kim Jacobs. De nieuwe bestuursploeg krijgt succeswensen van Patrick Schroyen, die de voorbij jaren voorzitter van de afdeling was, maar nu andere uitdagingen opzoekt. Schroyen wordt door de nieuwe ploeg bedankt voor zijn inzet van de voorbije jaren.

Open VLD Heusden-Zolder wens al de inwoners fijne eindejaarsfeesten en een goed en gezond 2020.

Namens Open VLD Heusden-Zolder, Hilaire Spreuwers, voorzitter