maandag 2 december 2019

Adventviering 2019 in Bad Arolsen


Traditiegetrouw wordt de eerste adventzondag, binnen de Verbroedering, een viering/samenkomst gehouden tussen de partners.
Dit jaar nodigde onze partnerstad Bad Arolsen uit.
Zaterdagmiddag om 13.30 uur werden wij, aan de Mijnlamp, ontvangen door Jurgen Van Der Horst, Bürgermeister van Bad Arolsen, samen met leden van het organisatiecomité onder de leiding van Wilhelm Müller.

Onze vrienden van Brilon gaven eveneens present. Een delegatie onder de leiding van Gaby Rehm-Zillekens, voorzitter comité

Voor onze gemeente waren aanwezig Mario Borremans, burgemeester samen met partner en een delegatie van het gemeentelijk verbroederingscomité onder leiding van Roger Borgions, voorzitter.

De nadruk van deze bijeenkomst werd, in deze periode van donkere dagen, gelegd op het gezellig samenzijn onder vrienden.

Na een openingsmaaltijd werden wij verwelkomt op het Schloss Arolsen waar wij met de warme sloefen over het parket ons een weg mochten banen tussen de balzaal, wapenzaal, slaapkamers en dito lunch- en koffievertrekken. Onze gids, Wilhelm Müller, kreeg, van de officiële kasteelgidsen, de toelating om zelf de rondleiding te becommentariëren. Nu eerlijkheid gebied ons om te zeggen dat Wilhelm, voortreffelijk op de hoogte is van het volledige reilen en zeilen van het Schloss en Stadt, waarvoor uiteraard onze welgemeende dank. Om de juiste sfeer van kerstmis weer te geven was onze aanwezigheid op de kerstmarkt een certitude.

Een heerlijk diner was de aanzet van een heerlijk gezellig samenzijn met W W und G.
Zondagmorgen werd, door leden van het comité Bad Arolsen, in het Welcome hotel, een gezamelijk lekker ontbijt aangeboden.

Wilhelm Müller voegde een extra item toe aan het evenement door een bezichtiging aan het Ortsteil Landau. Dit dorp, gekend voor zijn vakwerkhuizen heeft een volledig nieuw uitzicht gekregen. Het kasteel van Landau is omgetoverd in een prachtig hotel en dito eetgelegenheid. Precies daar werd een laatste glas gedronken alvorens de terugreis naar de heim aan te vangen.

Kleine anekdote in de marge. Zonder de officiële uitslag te kennen, Proficiat Hernn Jürgen Vanderhorst voor de verkiezing van een volgende legislatuur als Bürgermeister van onze Partnerstadt Bad Arolsen. Met veel dank aan Roger Borgions voor deze info en foto's