woensdag 4 december 2019

€2.000 voor De Droomboom van ""Feesten met de burgemeester"".


Vanavond heeft onze burgemeester Mario Borremans de cheque  van € 2.000 geschonken aan vzw De Droomboom in Berkenbos. De vrienden van de burgemeester organiseerde ""Feesten met de burgemeester""  en de opbrengst mag nu geschonken worden aan vzw De Droomboom

Waar staat De Droomboom voor.
Als jonge ouders van jonge kinderen in Berkenbos merkten we dat de naschoolse opvang overvol zat en dat er amper vrijetijdsactiviteiten waren voor de kinderen in de buurt. Bovendien is Berkenbos een buurt die wat extra stimulans verdient! DUS: DAAR MOEST IETS AAN GEDAAN WORDEN.

We brachten enkele mooie kansen samen: een oud leegstaand schoolgebouw, vlakbij de lokale kleuterschool en lagere school een bereidwillig schoolbestuur een meewerkend gemeentebestuur een prachtgroep ouders EN WE GINGEN ERVOOR!

We staken de handen uit de mouwen en zorgden voor een 1e oplapbeurt van de lokalen in dit gebouw. Ons 1e initiatief, de tekenacademie, startte in september 2013. Dit ging zo goed dat we met plezier gingen verder dromen over wat er nog allemaal mogelijk is in Berkenbos. Vandaar de naam ‘De Droomboom’. Maar ook omdat iedere boom zowel stevig in de grond staat, als telkens weer kan groeien. Natuurlijk werden we ook geïnspireerd door de grote kastanjeboom die op de oude speelplaats staat.