zaterdag 16 november 2019

Week van de smaak tot en met 20 november

Tijdens de Week van de Smaak trakteert de bib je van 14 tot 24 november op een culinair programma voor kinderen en volwassenen, met de klemtoon op plantaardige en kleurrijke voeding. De opbrengst van de activiteiten van de Week van de Smaak gaat naar het Warmste doel van de bib.

Een overzicht:

16 november t.e.m. 14 december: expo ‘De gustibus et coloribus’
Kunstkringen Hazet en Filokalia slaan de handen in elkaar en nodigen jou uit voor een tentoonstelling om van te watertanden. Ontdek hoe kleuren in kunst je visueel en sensorisch prikkelen. Op 16 november wordt de tentoonstelling om 10.30 uur feestelijk geopend en kan je genieten van een fleurige vegetarische receptie verzorgd door KVLV Heusden. Voor je deelname vragen we een vrije gift.

19 november – 19.30 uur: lezing ‘Moet er nog vlees zijn?’
Laurens De Meyer, industrieel ingenieur in de voedingsindustrie, werkt bij Bond Beter Leefmilieu en is mede-initiatiefnemer van Dagen Zonder Vlees. Tijdens zijn lezing gaat hij vanuit geschiedkundig en wetenschappelijk standpunt dieper in op de vleesconsumptie in België. Voor je deelname vragen we een vrije gift.

20 november – 14 uur: cupcakes versieren tijdens Woensdag Bibdag
Ben jij 5 of 6 jaar? Kom dan naar onze smakelijke en smeuïge Woensdag Bibdag. Versier samen met juf Karen cupcakes in alle kleuren van de regenboog. Smul je mee? Voor je deelname vragen we een vrije gift.

20 november – 20 uur: lezing ‘Madam Baksters proeverij – the guilt-free bakery’
Laura Verhulst is Madam Bakster. Een passie voor desserts had ze al van kleins af aan. Ontdek hoe je thuis zelf gezonder kan bakken. Leer welke alternatieven er bestaan voor typische ingrediënten zoals suiker, bloem, boter of eieren. Als kers op de taart krijg je tijdens de lezing vier heerlijke desserts, om kennis te maken met vegan gebak. Deelname aan deze lezing kost je € 8.

Alle activiteiten gaan door in onze bib, tenzij anders vermeld. Wil je deelnemen aan de demo-kookles? Schrijf je dan in via maria.ga@telenet.be. Voor alle andere activiteiten schrijf je in bij de bibliotheek.

Info: Bibliotheek – 011 80 80 90 - bibliotheek.reservaties@heusden-zolder.be