vrijdag 22 november 2019

Verslag volksvergadering in Boekt


Tijdens de volksvergadering van Boekt werd als 1st de financiële situatie beoordeeld als gezond. De externe communicatie wordt onder de loep genomen. Het Boeketje zoals het altijd bestaan heeft is toe aan een makeover. Daar wordt hulp gevraagd. Er wordt ook hulp gevraagd voor de facebookpagina en de website. Alle frisse ideeën zijn welkom. Er wordt gedacht aan een nieuwe welkomsbrochure.

De winter happening gaat dit jaar door op 14 december. De winterhappening heeft enkel verassingen in petto.
Boekt feest was ondanks het slechte weer een succes. Er waren 570 eters voor de barbeque.
De school in Boekt heeft bouwplannen die zich vooral zullen situeren aan de kleuterschool. De leerlingen in de school van Boekt zijn de laatste 10 jaar verdubbeld. Op dit moment telt de school 400 leerlingen.

De jeugdlokalen worden vernieuw. De toewijzing gebeurt in het voorjaar 2020.
De glasbakken in Boekt krijgen een nieuwe plaats, ze zorgden voor lawaaihinder bij de bewoners. Er is een project opgestart rond trage wegen. Het project Mangelbeek. Dit om de verschillende woonkernen met elkaar te verbinden door trage wegen.
Men zal nieuwe metingen uitvoeren aan de geluidsmuur en vrachtwagenfirma DVS monitort zijn vrachtwagens op te snel rijden. Zij willen meewerken aan verbeteringen door hinder van het zware vrachtwagenverkeer.
Heel veel goeds voor het Boekt dat meer dan ooit leeft.