zaterdag 9 november 2019

Theedegustatie - Workshop Met PASQUALINA TAAPKEN Van Teastation.

Op 20 november 2019 organiseert de Vrouwencirkel in Den Ubbel in Boekt een Theedegustatie - Workshop Met PASQUALINA TAAPKEN Van Teastation. Thee, van traditie tot trendy drankje

Gedurende 2 uur duiken we samen in de boeiende wereld van thee ...
De workshop bevat 3 pijlers:
- ‘Wat is thee’ – hierbij behandelt Psqualina de basiskennis
- Klassen en Productie – welke soorten thee zijn er, hoe worden ze gemaakt en hoe maak je zelf de lekkerste thee. Het pad van blad tot drank uiteengezet.
- Beleving – we maken een 8-tal verschillende theeën tijdens de workshop. Alle zintuigen komen aan bod; ruiken, proeven, zien en horen gaan hand in hand om deze bijzondere drank te leren kennen en beter te begrijpen. We proeven pure thee, maar ook infusies en ice-tea, om de veelzijdigheid van thee en kruiden te ontdekken.

De uiteenzetting en proeverij zijn verweven, zodat er een fijne interactie mogelijk is.

Pasqualina Taapken is thee-sommelier en eigenaar van Teastation in Hasselt, een speciaalzaak voor losse thee en toebehoren. Na een carrière in de financiële sector heeft ze haar passie gezocht en gevonden in de bijzondere en gevarieerde wereld van de thee. Intussen wordt de thee van Teastation geschonken in horecazaken in België, Nederland en Frankrijk; van gezellige brasserie en trendy hotel tot ambitieus sterrenrestaurant. Haar meest recente verwezenlijking is de rechtstreekse import van high-end pure theesoorten uit China, die exclusief (voor Europa) bij Teastation verkocht worden.

 De workshop kost 12 euro per deelnemer. Pasqualina heeft gevraagd u aan te melden voor deze workshop, zo kan ze ervoor zorgen dat ze genoeg materiaal mee heeft. Aanmelden kan bij Linda Graulus 0485793782