zaterdag 16 november 2019

Gert en de Samsons winnen de SFC Quiz.


Dit weekend zijn er in het SFC de jaarlijkse Missiefeesten. Op vrijdagavond worden de feesten ingezet met een Quiz. 37 ploegen hebben zich ingeschreven, een vijftal tafels minder dan vorig jaar. De opbrengsten voor deze Missiefeesten worden geschonken aan een goed doel en dit jaar heeft SFC voor de VZW Rondpunt gekozen. Een kapstokproject die zorgen voor opvang van alle in-direct betrokkenen bij een verkeersongeval. Ze zetten in op sensibisering voor een veiliger verkeer. De vzw gaat het geld gebruiken voor hun project FIVE2NINE, waarbij ze buddy’s zoeken om jong volwassenen met een NAH (niet-aangeboren hersenletsel na een ongeval) uit hun sociaal isolement te halen en terug integreren in de maatschappij. Ook wij als school zetten sterk in op ‘veilig in het verkeer’.

Verder willen ons steentje bijdragen aan de getroffen families van de brand in Beringen. Tijdens de pauze werd er al een eerste tussenstand opgemaakt en het is een nek aan nek race of beter gezegd Quiz. Op de eerste plaats staat het team de “Deer Humper” gevolgd door het team latijn 79. Op de derde plaats staan voorlopig Gert en Samson, op de vierde plaats Kwis Kwas en op vijf staat het team Expandables. Het beloofd na de pauze nog een spannende strijd te worden. Na de pauze werden er nog vijf en een superronde afgewerkt. Wie het uiteindelijk heeft gehaald, wordt na de puntentelling bekend gemaakt.
De uitslag van de Quiz:
Op de laatste plaats eindigde Marie est Formidable met 37 Punten Een eerste plaats was er voor de relatief jonge oud-leerlingen “De aardige Jongens met 68 punten. Dan de echte top drie van deze quiz;
1- Gert en de Samsons met 117 Punten
2- Deer Humper met 109 Punten
3- De Spikkelkampen met 109 Punten
Met veel dank aan Joseph Bams voor deze info en foto's