zaterdag 9 november 2019

Franciscaanse inspiratiedag

Op zaterdag 16 november vanaf 10 uur organiseert TAU, de Franciscaanse familie, opnieuw een inspiratiedag in het St.-Franciscuscollege in Berkenbos ter gelegenheid van de missiefeesten aldaar, met als thema: “SAMEN ONDERWEG VANDAAG – wat christenen en moslims verbindt”. 800 Jaar na de ontmoeting tussen Franciscus van Assisi en sultan Al-Kamil zal tijdens die dag nagedacht worden over wat christenen en moslims vandaag kan verbinden.

Het programma begint reeds om 10.30 uur en eindigt om 17 uur. Naast een inleiding door Jonas Slaats, de kluizenaar van Bolderberg, zijn er verschillende workshops, een panelgesprek en een interreligieuze wake. Tevens is er een (Turks) middagmaal voorzien. Er kan deelgenomen worden voor de ganse dag of voor een halve dag. Meer info en inschrijven kan via de website:  www.franciscaansleven.be/
Voor verdere info en ook om in te schrijven kan je contact nemen met Jan Leyssens, gsm 0475 35 06 79 of met Willy Van Aelst, gsm 0478 55 78 86.

PROGRAMMA INSPIRATIEDAG :
10u30: Opening
10u45: Inleiding door Jonas Slaats filosoof en Islamkenner
11u30: Workshops ronde 1
13u00: Middagmaal
14u00: Panelgesprek
14u45: Workshops ronde 2
16u00: Koffie/theepauze
16u30: Interreligieuze wake
17u00: Einde   WORKSHOPS : 

Filmvertoning “The Sultan and the Saint”  Rumi & Franciscus, Over arrogantie en nederigheid     (Sarah Avci en Barbara Mertens) Multiculturele diversiteit in de klas, een levenslang verbredend kompas (Kathleen Vanruysseveldt en Rita Joris)

Kookworkshop (Vrouwenwerking van de Selimiye-moskee) Uit Liefde voor de Islam, het wonder van de interreligieuze ontmoeting (Jac De bruyn en Marc Colpaert)

Islam in Indonesia (Ward Ceyssens)
Franciscus en de sultan. Over pelgrimschip en gastvrijheid        (Barbara Mertens) Broeder Wolf, Zuster Moeder Aarde en Broeder Sultan: over universele broedschap (Stijn Demare)
Christenen en Moslims : eenheid en verscheidenheid (J. Slaats)
Interreligieuze Franciscuswandeling (Willy Van Aelst)
Interreligieuze dialoog in Heusden Zolder en omstreken (Jac De bruyn en Ward Ceyssens)