vrijdag 22 november 2019

E314 Heusden-Zolder - nachtwerk: tijdelijke afsluiting snelweg

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt tijdens de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 november op de E314 in Heusden-Zolder. Daar wordt over de snelweg een nieuwe portiek met een groot verlicht verkeersbord geplaatst. Voor de veiligheid van de weggebruikers en de arbeiders, wordt de snelweg enkele uren afgesloten in de rijrichting Lummen ter hoogte van complex 27 Circuit Zolder. Verkeer volgt een plaatselijke omleiding tot aan een volgende oprit. 

De plaatsing van de nieuwe portiek start op maandagavond 25 november om 21u en is dinsdagochtend voor de ochtendspits klaar. Eerst worden de twee metalen pijlers geplaatst, rechts in de berm langs de pechstrook en links in de middenberm. Daarbij wordt aanvankelijk maximaal één rijstrook ingenomen, met beperkte verkeershinder.
Vervolgens moet men de dwarsligger op de pijlers plaatsen, over de volledige breedte van de rijrichting. Daarop wordt uiteindelijk het nieuwe verlichte verkeersbord bevestigd. Voor de veiligheid van de weggebruikers en de arbeiders, wordt de autosnelweg in de richting van Lummen dan tijdelijk afgesloten tussen 23.30u en 3.30u.
Richting Antwerpen via Beringen, andere richtingen via Lummen-Industrie
Het verkeer op de E314 richting Leuven en Hasselt verlaat de autosnelweg via afrit 27 Circuit Zolder. Vervolgens volgt men de gebruikelijke omleidingsroute F tot aan het complex 26 bis Lummen Industrie van de E313.
De oprit richting Lummen op het complex 27 Circuit Zolder wordt eveneens afgesloten.
Het verkeer richting Antwerpen verlaat de autosnelweg via afrit 28 Heusden-Zolder. Vervolgens volgt men de gebruikelijke omleidingsroute G tot aan het complex 26 Beringen van de E313.