donderdag 21 november 2019

De titel van de tentoonstelling "" Da's Best !!! ""

Net zoals bij andere tentoonstellingsruimtes (De Warande, Congressenpaleis, KMSKA) werd onlangs vastgesteld dat (de magazijnruimte van) De Mijlpaal geïnfecteerd was met asbest. Het asbest werd verwijderd, maar wat een kleine opknapbeurt moest worden, liep uit tot een lange renovatieperiode.

Vandaag is de Mijlpaalruimte in Heusden-Zolder volledig asbest-vrij. Alles staat weer op zijn plek, de mijlpaalmuren zijn netjes geverfd, en er hangt een geur van een nieuwe start.

Hoog tijd om de nieuwe tentoonstelling D’ AS BEST !!! – 16 aan Zet aan te kondigen.

Deze tentoonstelling staat volledig in het teken van Kunst aan Zet. Dit nieuwe initiatief van de Vlaamse Overheid koos De Mijlpaal als pilootgalerij in Limburg om dit project voor te stellen. Hierbij kunnen kunstwerken via een renteloze lening gekocht worden. Een vergelijkbaar initiatief in Nederland, Kunstkoop, toonde al eerder aan dat hierdoor de drempel voor het kijken naar kunst, en de aankoop van kunst, sterk wordt verlaagd.

De Mijlpaal nodigde 16 actuele Vlaamse kunstenaars uit voor een tentoonstelling waarin ze hun beste werken tonen, uit zeer diverse disciplines. Alle werken kunnen via een renteloze lening gekocht worden.

Zestien kunstenaars:
Warner Berckmans, Karin Borghouts, Patrick Ceyssens, Fred Eerdekens, Trees De Mits, Nick Ervinck, Lore Langendries, St├ęphanie Leblon, Jeroen Maes, Stefan Peters, Joke Raes, Mieke Teirlinck, Peter Vanbekbergen, Ann Van Hoey, Koen Vanmechelen, Jonas Vansteenkiste.

Hans Ruebens, projectleider van Kunst aan Zet, zal tijdens de vernissage op zondag 24 november dit nieuwe initiatief van de Vlaamse Gemeenschap toelichten.