maandag 11 november 2019

11 november viering aan het monument van de gesneuvelden in Zolder


Tal van politiekers en prominenten waren aanwezig vandaag aan het monumenten der gesneuvelden in Zolder. Eerst was er in Zolder de H eucharistieviering in de Sint Vincentiuskerk gevolgd door een optocht naar het monument der gesneuvelden aan het rond punt. Alles werd opgeluisterd door muziek van de K H EigenVolk Viversel, zij brachten ook the last post en het nationaal volkslied aan het monument.

Plaatsvervangende burgemeester Marleen Hoydonck (G|O|E|D) legde al eerste een bloemenkrans aan het monument, gevolgd door de bevelhebber van de militairen van CBOS/Cie Scholing Leopoldsburg onze petereenheid en daarna Lucia Ferro de voorzitter van A.N.C.R.I. die de Italianen vertegenwoordigde mocht ook zijn bloemenkrans neerleggen. Ook de voorzitter Gilbert Vrancken N.S.B. (de nationale strijdersbond) legde bloemen neer aan het monument der gesneuvelden.
Pastoor Giuseppe Di Salvatore van Zolder  sprak de mensen ook nog even toe. en daarna werd iedereen uitgenodigd om iets te komen drinken op het gemeentehuis.