woensdag 2 oktober 2019

THE FINALS


Dit weekend zijn er op ons circuit de finales van het Europese NASCAR gebeuren. . Hun bolides zullen door de straten rollen, van het circuit, tot het Heldenplein. Waar je ze een paar uur kan bewonderen.  Onze Zolderse vertegenwoordiger Tony Sempels in de LMV8 klasse, zal helaas niet aanwezig zijn met zijn bolide in de parade. Na zijn crash afgelopen weekend wordt er met man en macht gewerkt om hem startklaar te krijgen voor de finale races op 27 Oktober. En onderhandelingen om hem op ons circuit in de NWES laten uit te komen, zijn om budgettaire redenen ook afgesprongen.

‘Ik was klaar om Heusden-Zolder een spektakel te geven. Zelfs met  onze Burgemeester was er afgesproken voor vrijgeleide naar onze Zolderse sponsors. Alles was geregeld, tot de crash afgelopen Zondag, en daardoor valt alles in duigen. Mijn eigen schuld? Nee.. Ik kan me veel verwijten,  maar niet om wat ik deed om Zolder Centrum wat meer leven in te blazen. Gelukkig is alles vervangbaar en mijn #24 wordt terug klaar gemaakt voor de finale races op 27 Oktober dankzij Severens Racing.
Wie de parade wil opwachten,  ze komen rond half 5 door de Zolderse straten. Verblijven tot 7 uur op het Heldenplein, en keren dan weer, om uit te maken wie de nieuwe 2019 kampioenen wordt.  Voorlopig blijkt ook hier een sponsor van Tony Sempels tussen te zitten. Hendriks Motorsport. Met twee titelkandidaten in Elite 1 en 2. Met Loris Hezemans en Giorgio Maggi in een favorietenrol.
Als Heusden-Zolderaar heb je gratis inkom. En let dan vooral op het #50 van Hendriks Motorsport en die andere #24 van PK Carsport. Loris Hezemans en Nicola Rocca gaan voor de Junior en E1 titel. In Elite 2 mag vooral Giorgio Maggi geen tegenslag kennen om de titel te behalen. Want daar ligt een grote Deen op de loer, die technisch veel beter is. Sörensen van het DEXWET F1 team zou wel eens voor verrassingen kunnen zorgen.
Indien je er niet kan zijn, kan je er dankzij Racinglife.nl toch bij zijn. Zij verzorgen jullie live-stream!