woensdag 16 oktober 2019

Temax al fietsend door het groot centraal magazijn van voormalig KS.


Het oude groot centraal magazijn op de voormalige KS terreinen dat opgekocht werd door TEMAX. Dit gebouw krijgt een gehele gedaanteverwisseling als de goedkeuring komt van de bevoegde instanties. Temax CEO is Tamer Cankurtaranoglu, een mijnwerkerszoon wiens overleden vader en broer in de mijn van Zolder werkte. laat ons hopen dat de vergunning er snel zal wezen want wij willen hier op het mijnterrein de nieuwe hotspot maken van Limburg.

Aan de gelijkvloers word er een zeer grote deur geplaatst zodat je met de vrachtwagen er kan inrijden zo kan men in deze grote oppervlakte grote shows organiseren ( neem nu als vb een transsportbedrijf kan hier een bedrijfsfeest houden en zijn wagenpark ook tentoonstellen) of in de winter als het zeer slecht weer is kan men hier de multiculturele markt laten plaats vinden. Er zal een groot megahotel  komen waar zeker 100 kamers zijn voorzien voor zakenlieden die op een langere termijn mikken om hier te verblijven. Om meer in te spelen op de toeristische kant komt er wellicht ook groot winkelcentra.  We gaan proberen de mensen die hier werken een kinderopvang  aan te bieden net als strijk en boodschappendienst.

Toeristisch willen ze in dit gebouw een groot fietspad laten maken waardoor je door heel het gebouw kan fietsen en halte houden om een hapje of een drankje te nuttigen terwijl de elektrische fietsen kunnen opladen dit op een hoogte van 2,70 m. Ook een conciƫrgewoning zal voorzien worden. Tegen november word de omgevingsvergunning verwacht en de eerste werken hoopt men in december te kunnen starten met de werkzaamheden.