donderdag 24 oktober 2019

Kort verslag van gisteren de Open Dorpsraad Berkenbos


Een 35-tal inwoners van Berkenbos woonden op woensdag 23 oktober in het zaaltje van de Sint Martinus Gilde de Open Dorpsraad bij.
Na de verwelkoming en een korte samenvatting van het afgelopen werkjaar, nam wijkagent Kris Beerten het woord.
Hij had het over het dumpen van chemisch- en drugsafval en deed een oproep om samen te werken tegen drugscriminaliteit.

De productie van vooral synthetische drugs wordt een steeds groter probleem, ook in Limburg. Die productie heeft een impact op ieders veiligheid gezondheid en leefomgeving. De aanwezigen kregen de raad om alert en voorzichtig te zijn en het Anoniem drugsmeldpunt Limburg te bellen op het gratis nummer 0800 208 77 indien nodig.

Al snel werd overgegaan naar het sluikstorten aan de glascontainers, parkeren op de stoep, overdreven snelheid, vrachtwagenverkeer door de dorpskernen, auto’s zonder nummerplaat op openbare parkeerplaatsen, enz.

Toen iedereen zijn hart gelucht had, werd er een update gegeven van de werken in de Sint- Maartenlaan en in Halvijvers waar een bufferbekken voorzien gaat worden. In mei 2020 zouden de werken klaar moeten zijn.

In het kader van het Stille wegen project werd er meegedeeld dat het “Heksenpaadje” (dit is het verlengde van De Rieten-Halveld en het komt uit in Koersel in de Vrevijerstraat) binnenkort gefatsoeneerd gaat worden zodat het terug toegankelijk is voor fietsers en wandelaars. Ook gaat de gemeente Heusden-Zolder en de stad Beringen samenwerken aan een gezamenlijk fietspadenproject voor de leerlingen van het SFC.

Tot slot werd onze zwerfvuilactie en Berkenbos Leeft nog in de aandacht gebracht om dan aan “den toog” verder te gaan napraten. Met veel dank aan Steven Houben voor dit verslag voor Dorpsraad Berkenbos.