donderdag 24 oktober 2019

Halloweenfeest in Basisschool De Schans – De Luchtballon in H|Z
Op donderdag 24 oktober heeft het voltallige team van GO! Next Basisschool De Schans – De Luchtballon een heus Halloweenfeest georganiseerd. Niet enkel de leerkrachten, maar ook de werkmannen, de buschauffeurs, het poetspersoneel, de secretaresses, kortom iedereen sloeg de handen in elkaar om er voor onze kinderen een prachtige, onvergetelijke dag van te maken!

De kinderen, zowel de lagere school als de kleuters, werden gedurende een hele dag ondergedompeld in angstaanjagende, gruwelijke en vooral plezante activiteiten. Hierin stond het samenwerken tussen de leerlingen van De Schans en De Luchtballon voorop. Ze hadden elkaar nodig om de tal van activiteiten tot een goed einde te brengen. Een heksendans, een Halloween verhaal, een eng bosspel, een griezelverhaal schrijven en dit digitaal vormgeven,… tot de echte uitdaging: Het spookhuis doorlopen.

Tot twee jaar geleden woonde hier nog een conciërge, maar was voor deze dag volledig omgetoverd tot een kwaadaardig spookhuis met meerdere van inwonende. Door de activiteiten te doorlopen waren de leerlingen op een plezante, onbewuste manier aan het werken aan ieder leergebied. Zo werd deze dag niet enkel een dag van verbondenheid, een dag van leerwinst, maar vooral een dag van plezier (of angst?!) Met veel dank aan Kristof Gilis voor deze foto's en info