donderdag 3 oktober 2019

CIRCUIT ZOLDER TO BECOME THE OFFICIAL HOME OF ERACHAMPIONSHIP

Het nieuw gelanceerde tijdperk kampioenschap introduceerde een instapmodel elektrische eenzitter serie gebaseerd op het Dome F110 Formule 4 chassis. Het kampioenschap biedt twee toegangsklassen voor teams: Innovatieklasse: teams implementeren hun eigen batterij en aandrijflijn in het ERA F110e rollende chassis Sportklasse.

Klaar om te racen standaard ERA Championship F110e Seizoen 1 begint in de zomer van 2020 met testen en races in de Benelux en het VK. Kalender TBA Circuit Zolder positioneert zich in de voorhoede van innovatie en state-of-the-art technologie en streeft ernaar spelers en belanghebbenden samen te brengen die werken aan ecologische mobiliteit, groene geavanceerde technologie en de motorsport van de toekomst. Dit gaat gepaard met een mentaliteit om het circuit te positioneren als een platform voor alternatief en toekomstgerichte technologieën, voornamelijk in de context van duurzame mobiliteit en raceseries. Deze toekomstgerichte visie zorgt ervoor dat het circuit is voorbereid op alle facetten van de toekomst, in een aantrekkelijke mix van sport, educatie en ontspanning.


ERA Championship Sporting & Communications Director, Beth Lily Georgiou zei: “We zijn verheugd om Circuit Zolder ons thuiscircuit te noemen. Met zijn rijke erfgoed, ideale baanindeling voor onze voertuigen en sterke focus op duurzame energie, is het een perfecte locatie voor ons. We zullen zelfs in staat zijn om onze auto's op te laden tussen testsessies met stroom opgewekt door solar trackers. Samen kunnen we ervoor zorgen dat Circuit Zolder op de meest duurzame manier volledig is voorbereid op elektrische motorsporten. ”

Sven Pribylla, algemeen directeur van Circuit Zolder voegde eraan toe: “We voelen duidelijk veel interesse in dit initiatief en erkennen het belang van dit project. Circuit Zolder zal ernaar streven in de toekomst een voortrekkersrol te spelen en streeft ernaar een platform te zijn voor initiatieven met betrekking tot duurzame mobiliteit, van onderzoek en ontwikkeling tot concurrentie. Bedrijven of organisaties kunnen hier altijd komen om hun technologieën, producten, diensten en concepten te testen in een "echte" motorsportomgeving. Bovendien is er een grote verscheidenheid aan bedrijven en organisaties bij betrokken project. Zo zijn er bedrijven die actief zijn in communicatie, laadinfrastructuur, logistiek, ... Circuit Zolder is blij dat ze bevoegd zijn en de thuisbasis van ERA zijn ”.

OPMERKINGEN VAN DE REDACTIE: ERA Championship maakt deel uit van de Belgische autosportgroep The Driving Force, met het hoofdkantoor in Zonhoven. De groep, opgericht in 1993, biedt een schat aan motorsportervaring, waaronder het officiële BMW Motorrad World Endurance Team, voormalig door Porsche-werken ondersteund GT-raceteam Prospeed Competition en als organisatoren van de Porsche Carrera Cup Benelux. The Driving Force realiseerde in 2018 een omzet van bijna € 10 miljoen. Circuit Zolder is een glooiend autosportcircuit van 4,011 km (2.492 mi) in Heusden-Zolder, België. Circuit Zolder, gebouwd in 1963, organiseerde de Formule 1 Belgische Grand Prix bij 10 verschillende gelegenheden in de jaren 1970 en 1980, evenals de Belgische Grand Prix voor motorfietsen van 1980. F1 verhuisde naar Zolder in 1973 en met uitzondering van een race in Nijvel-Baulers in 1974, was Zolder de locatie van de Belgische Grand Prix tot 1982. Sinds 2019 is Circuit Zolder opnieuw ‘thuis van DTM’, met de seizoenopener van 2020 op 25-26 april.

PERS AANVRAGEN: Persvragen ERA-kampioenschap: press@erachampionship.com
Persvragen Circuit Zolder: pascal.ursi@circuit-zolder.be
MEER TE WETEN KOMEN: Website: www.erachampionship.com www.circuit-zolder.be