zaterdag 26 oktober 2019

Bolderbergs monument gevierd in de Witte Zaal

De Dorpsraad van Bolderberg onder het huidig voorzitterschap van Ludo Steemans hield eraan om de vorige voorzitter, Marcel Gijbels, die gedurende 41 jaar voorzitter was te vieren en te bedanken voor zijn jarenlange inzet.

Door zijn niet aflatende drive en vasthoudendheid heeft Bolderberg momenteel een kleine en grote sporthal. Als toenmalig voorzitter van de vzw Witte Zaal is onze parochiezaal er gekomen. Ook de verwezenlijking van de rotonde op de Sint-Jobstraat kan hij op zijn naam schrijven. Dit om maar enkele zaken te noemen die hij voor Bolderberg heeft gedaan.

Menige politieker had bang om over de berg te komen om de ongezouten mening te aanhoren van Marcel. Het siert hem daarom nog meer dat hij na de speech van de huidige voorzitter het woord nam en zich openlijk excuseerde naar de aanwezige politici voor de manier waarop hij onderhandelde. Dit getuigt van zeer veel moed.

De Bolderbergse schepen Marleen Hoydockx onderstreepte zijn onderhandelen en liet weten dat zij regelmatig met knikkende knieen naar de Dorpsraadvergadering kwam. Ook Schepen Dirk Schops hield eraan om Marcel een dikke proficiat te wensen net zoals Burgemeester Mario Borremans die ondanks zijn drukke agenda toch even tijd wilde maken om Marcel mee te vieren. Zijn rechterhand en nog steeds secretaris van de Dorpsraad Roger Philtjens genoot in stilte mee.
Met dank aan www.bolderberg.be/ en Francis Holsteyns voor deze info en foto.