dinsdag 17 september 2019

Persbericht lokale PZ H|Z => snelheidscontrole veilig schoolverkeer

Na een korte periode van onderbreking van toezicht met onze snelheidsmeter zijn we vandaag 17/09 op pad gegaan en hebben we ons opgesteld in de omgeving van twee scholen. Deze morgen stonden we opgesteld aan het SF College in Berkenbos. Daar controleerden we 106 voertuigen op hun snelheid en werden 73 bestuurders gefotografeerd wat neerkomt op bijna 69%.
 Hierbij kunnen we merken dat 61% van de overtreders weliswaar niet sneller gereden heeft dan 40 km/u. Triestig nieuws echter is dat we 1 vrouw hebben geflitst aan een snelheid tussen 77 en 80 km/u in de zone 30 rond het schoolgebouw.
Zij zal zich moeten verantwoorden voor de rechter en komt in aanmerking voor een intrekking van het rijbewijs. Verder werden ook nog 2 vrachtwagens geflitst in deze zone.

Namiddag hebben we ons opgesteld in de omgeving van de Daltonschool in Zolder. Daar controleerden we 311 voertuigen op hun snelheid en werden 24 overtreders betrapt op te snel rijden – bijna 8% . Hier stonden we wegens omstandigheden wel in de bebouwde kom, buiten de zone 30. Niemand kwam in aanmerking voor een intrekking van het rijbewijs.