woensdag 25 september 2019

Persbericht Lokale P|Z H|Z => Patrouilles in onze zoneOp maandag 23 september heeft onze verkeersdienst in de avond patrouille gedaan op de grote verkeersassen van onze gemeente. Buitenom hebben zij op bepaalde tijdstippen toezicht gehouden op gekende overlastplaatsen.  Zij hebben naar aanleiding van een dringende tussenkomst even moeten onderbreken maar bij het einde van de dienst hebben ze
* een motorfiets Goldwing getakeld wegens
    niet verzekering & niet inschrijvinge
* een quad getakeld wegens niet verzekering

Op dinsdag 24 september hebben wij opnieuw in de avonduren gepatrouilleerd en hebben volgende vaststellingen kunnen doen:

 * parkeren vrachtwagen buiten de voorziene parkings – zonder vergunning
 * 2 voertuigen geparkeerd ondanks het geldend verbod  in Zolder, Wendelenhof
 * een leerling-bestuurder krijgt een pv voor rijden met passagiers en zonder L
 * een pv voor onverantwoord rijgedrag met luide motor en uitlaat  aan het Schachtplein

Verder werd in de Zwembadstraat in het donker nog een sleep tegen gehouden omdat er helemaal geen verlichting werkte van de aanhangwagen. Bij controle bleek dat het voertuig dit gewicht niet mocht trekken en geen geldig verzekeringsbewijs aan boord was.  De aanhangwagen bleek overladen te zijn (>750kg) en hiervoor had de bestuurder ook geen rijbewijs (BE).
Uiteindelijk konden de nodige boorddocumenten bijgebracht worden en werd de graver weggevoerd met een correct voertuig.
Deze voormiddag zijn we nog op pad gegaan met onze flitser. We hebben controle gedaan aan de schoolpoort in Zolder, aan de Ringlaan. Daar controleerden we 189 voertuigen op hun snelheid en werden 84 bestuurders betrapt op te snel rijden. Goed 44, 4 % van het totaal.  Helaas kwam ook 1 bestuurder in aanmerking voor een intrekking rijbewijs met een snelheid tussen de 67 en 70 waar 30 km/u is toegestaan. Verder hebben we ons opgesteld aan de school in Boekt, de Ubbelstraat, bij het einde van de school. Daar controleerden we 37 voertuigen op snelheid en werden 12 bestuurders betrapt op overdreven snelheid (32,4%).  Niemand komt in aanmerking voor overdreven snelheid.